Nieuws

Wedstrijdprotocol ZDF

Open water trainingen in Galder

Op maandag 1 juli 2019 zijn we weer gestart met de open water trainingen in Galder.

We zwemmen iedere maandag en we beginnen om 19.00 uur. We zwemmen ongeveer een uur en afhankelijk van het weer en de temperatuur zwemmen we ongeveer 1 tot 2 kilometer.

Zwem4daagse

Van 18 t/m 21 juni wordt weer de jaarlijkse Zwem4daagse bij Laco Sportcentrum Rucphen gehouden. 
De zwemafstanden zijn: 250, 500 en 1000 meter. Iedere dag (minimaal 3x) kan er tussen 10.00 en 11.00 uur of van 18.00 - 19.30 uur gezwommen worden.
Elke dag kans op een prijs uit de loterij!

We zijn op zoek naar een fanatieke jeugdtrainer

ZDF is een leuke kleinschalige vereniging waar met veel plezier gezwommen
kan worden. De vereniging bestaat uit een groot aantal kinderen en
volwassenen die op verschillende tijdstippen trainen.

Tussenstand D3 zwemverenigingen

Kamp 2017

Hoi Flippers,

In het weekend van 8,9 en 10 september zijn we met 21 jeugdzwemmers en 7 begeleiders voor de 8e keer op kamp geweest in de Baarle-Nassau bij de Blokken.

Ouders en kampgangers werden ontvangen met koffie/ thee of limonade en een heel mooi onbewoond Eiland cakeje gemaakt door Hilly Brugmans. Zag er allemaal erg gezellig uit.

Zomerwedstrijd 2017

Zwemvereniging de Flippers uit Rucphen heeft weer veel medailles behaald bij de zomerwedstrijd van Hieronymus op 02 juli 2017.

Voor Roos van Dongen was het haar eerste zwemwedstrijd, maar dat was niet te zien, ze deed heel erg haar best en zwom mooie tijden. Roos zelf gaf aan dat ze het erg leuk heeft gevonden. Roos was ingedeeld bij Linn van Overveld en Femke Oostvogels. Femke zwom 2 mooie PR’s en Linn zwom een supertijd op de 50 meter schoolslag. Dit resulteerde in een derde plaats voor Femke en een eerste plaats voor Linn. Erg knap van beide dames. Yordi de Wild was ook van de partij, helaas waren er voor hem geen tegenstanders. Hij mocht bij zijn clubgenoten Roos, Linn en Femke meezwemmen. Dat resulteerde in 2 mooie PR’s en een gouden medaille.Robin van den Broek had 1 tegenstander, die hij ver voor bleef. Hij zwom 1 PR en hij kreeg de gouden medaille omgehangen.

De wedstrijd werd afgesloten met een fun-estafette, wat de kinderen erg leuk vonden.

Nog even trainen en dan zal ZDF het seizoen afsluiten tijdens een uitje bij Skidome.

Rabobank Clubkas campagne

Heel hartelijk bedankt aan iedereen die heeft kunnen stemmen op onze zwemvereniging en dat ook gedaan heeft.

Met de opbrengst zijn we heel erg blij.

Open Water wedstrijden

Voor de startvergunninghouders komen de Open water wedstrijden er weer aan. In de agenda staan de verschillende wedstrijden die er georganiseerd worden. We starten in de vakantie (vanaf de eerste maandag na de laatste training) waarschijnlijk 10 juli weer met de training in Galder om 19:30 uur. Hier is iedereen weer van harte welkom. Tot de reguliere trainingen weer beginnen zullen we hier lekker aan de slag gaan.

Voor de Open Water training moet je toestemming hebben van je ouders en ouder zijn dan 13 jaar. Alles wat we daar doen is op eigen risico. Wel hebben we natuurlijk regels vastgesteld waar iedereen zich aan moet houden om in de groep mee te mogen doen. Op deze avonden zwemmen ook leden van andere verenigingen met ons mee. Kom je ook gezellig mee zwemmen?

Vervallen OWKW wedstrijden

Begin van het seizoen is er binnen de KNZB gesproken over de toekomst van de OWKW's. De nieuwe seizoenplanning was daartoe de aanleiding. Er zijn toen plannen gemaakt om in de periode van mei tot juli drie wedstrijden te zwemmen.

Helaas moeten we nu vaststellen dat er bij nader inzien binnen een aantal verengingen onvoldoende belangstelling is voor de organisatie en deelname aan deze wedstrijden.

Er blijft wel één datum staan, namelijk 2 juli 2017. Hieronymus zal op deze dag i.p.v. van de laatste OWKW wedstrijd de jaarlijkse zomerwedstrijd organiseren. Deze wedstrijd is zowel voor recreanten als voor startvergunninghouders dus lijkt het ons leuk om met een grote groep naar deze wedstrijd te gaan. Verdere informatie hierover volgt nog.

Vierde recreanten wedstrijd

Op 26 maart was de vierde recreanten wedstrijd van het seizoen te Etten-Leur. Maartje, Jens, Jay, Lotte, Linn, Yordi, Goedele, Fleur, Robin waren ondanks het schitterende weer van de partij.

Laatste competitiewedstrijd startvergunninghouders

Zondag 12 maart was alweer de laatste competitiewedstrijd voor de startvergunninghouders. We zijn met onze zwemmers afgereisd naar Zierikzee, waar iedereen een zeer goede wedstrijd heeft gezwommen. Er zijn veel persoonlijke records verbroken en we mochten ook een aantal mooie medailles mee naar huis nemen. We zijn trots op de goede prestaties. We zijn in de competitie uiteindelijk geëindigd op de 8e plaats. Op naar volgend competitie seizoen. We zijn dan natuurlijk weer van de partij in de D3 met onze groep zwemmers!

Clubkampioenschappen 2017

Zondag 22 januari hebben we weer onze jaarlijkse Clubkampioenschappen gezwommen. De Recreanten hebben 5 afstanden gezwommen, 3 * 50 mtr nl rugslag,schoolslag en vrijeslag en 25 mtr vlinderslag. Ook zwommen zij een schoolslag estafette. De Startvergunninghouders hebben individueel 4 * een 50 mtr nummer gezwommen en de 100 mtr wisselslag.

Zowel bij de Recreanten als bij de Startvergunninghouders hadden we dit jaar een zwemmer die zo graag mee wilde doen dat ze dit zelf buiten mededinging voor de prijzen deden. Bij de Recreanten was dit Maartje Baselier. Zij heeft alle slagen 25 mtr gedaan. Ze deed dit echt heel snel. Maartje gefeliciteerd met je mooie tijden.

Jaarafsluiting

Op zaterdag 16 juli hebben we weer onze jaarlijkse afsluiting van het seizoen gehad. Deze keer was de activiteit een professionele onderwater fotoshoot. De zwemmers werden onderverdeeld in 3 groepen. Om beurten werd van alle deelnemende zwemmers een mooie onder water (actie) foto gemaakt. Tijdens de shoot hielden de andere 2 groepen zich bezig met spelletjes en activiteiten in het water. Na afloop hebben we met zijn allen zoals van ouds frietjes gegeten in de kantine van Laco. Het was weer een gezellige afsluiting. De foto's zullen begin van het nieuwe seizoen klaar zijn. 

Uurestafette Rotterdam

Ook dit jaar hebben de zwemmers van ZDF weer deelgenomen aan de 1-uurs estafette in Rotterdam. We hebben een stabiel aantal banen gezwommen. Echter, na afloop waren onze zwemmers het niet eens met de uitslag. En blijkbaar terecht. Na een mailwisseling is onderstaande aanpassing gekomen. Dit alles mocht de pret niet drukken want we hadden een zeer leuke middag. Eer weer hersteld en op naar volgend jaar.

Open water zwemmen

We starten vanaf week 27 weer met 7 weken Open Water training in de Galderse Meren. Heb je zin om mee te doen dan ben je de eerste week op dinsdag en alle volgende weken op maandag welkom om 19.30 uur op P4. Hier verzamelen we en gaan we 1 tot 1,5 uur zelfstandig trainen in het open water. Het is kosteloos en op eigen risico. Ben je 14 jaar of ouder kom dan gezellig mee zwemmen!

Regionale ZomerKampioenschap

In het weekend van 21 en 22 mei en 4 en 5 juni 2016 heeft Bart de Bruijn namens ZDF deelgenomen aan de Regionale ZomerKampioenschap in het PvdH Zwemstadion in Eindhoven. Jammer genoeg was Aniek Aarts geblesseerd en kon niet mee doen. Volgend jaar beter Aniek.

Kamp 2016

Hallo allemaal!

Heb je er wel eens van gedroomd om net als Mario of Luigi allerlei avonturen te beleven? Of heb je stiekem altijd al eens Prinses Peach of Prinses Daisy willen zijn? Of zou je je eigenlijk wel eens net zo gemeen willen gedragen als Wario of Bowser? Dit is je kans! Op 9, 10 en 11 september wordt het Flipperkamp weer georganiseerd met als thema Super Mario!

De inschrijfformulieren worden binnenkort uitgedeeld. We hopen dat we in september een hoop vrienden (of vijanden) van Mario mogen ontvangen in Kamphuis De Blokken in Baarle Nassau! Ook niet-fans zijn natuurlijk van harte welkom om mee te genieten van de gezellige sfeer op dit Flipperuitje. Tot dan!

Groetjes van de kampcommissie!

Puntentelling recreanten 2016

Einduitslag

Clubkampioenschappen 2016

Op 24 januari j.l hebben we de Clubkampioenschappen voor 2016 georganiseerd.
Omdat er steeds meer zwemmers richting de limieten gaan en omdat veel zwemmers het afgelopen jaar een enorme groei hebben laten zien in hun prestaties was het een spannende wedstrijd.

Brabantse Winter Kampioenschappen

Afgelopen weekend, 9 en 10 januari, werden in zwembad De Stok te Roosendaal de Regionale Winterkampioenschappen voor Brabant gezwommen. Hier hadden wij met Bart de Bruijn een startbewijs voor de 100 meter schoolslag. Bart heeft heel goed gezwommen. Hij verbeterde zijn PR en had een snelle start. We zijn trots op hem! Bart zat ook dicht tegen een andere limiet aan. Volgend jaar zullen we er dan ook zeker weer bij zijn.

Foto's Brabantse Winter Kampioenschappen 2016

Swimkick deel 2

Op 13 december was de 2e Swimkickwedstrijd van het seizoen in Etten-Leur. Tiemen en Yordi moesten allebei 25 meter Vlinderslag en 50 meter Schoolslag zwemmen, wat ze goed deden. Ze zwommen beiden een PR. Zo ging Tiemen met een zilveren en bronzen medaille naar huis en Yordi met een gouden en zilveren plak. Het was weer een leuke wedstrijd, onder begeleiding van Mariëtte.

Regionale Sprint Kampioenschappen

Op 28 en 29 november hebben 3 van onze startvergunningleden meegedaan met de Regionale Sprint Kampioenschappen (voorheen Brabantse Kampioenschappen) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Hier zwommen ze tegen een selectie van de beste zwemmers van Brabant, Zeeland en Limburg.
Julian Antens, Bart de Bruijn en Aniek Aarts hebben alle drie een mooie PR gescoord. Gebleken is dat zwemmen in een zwemstadion en met zoveel deelnemers toch echt wel een hele ervaring is. De trainers en coaches zijn trots op jullie!
Volgend jaar zijn we er weer. Wil je meedoen? Doe dan je best om een limiet te zwemmen.
Voor nu komen de Winter Kampioenschappen er aan. Deze zijn in januari en worden gehouden in Zwembad De Stok te Roosendaal.

Namens Julian, Bart en Aniek......Bedankt Anita, voor alle support en begeleiding tijdens de Kampioenschappen in Eindhoven. Het was super!

Foto's kampioenschappen

Recreantenwedstrijd 22-11-2015

Afgelopen zondag hebben we weer onze eigen jaarlijkse Recreanten wedstrijd georganiseerd in Zwembad De Plantage te Hoogerheide. We waren met een mooie groep zwemmers, waarvan een aantal kinderen voor de eerste keer meededen aan een wedstrijd. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en ZDF was weer goed vertegenwoordigd op het podium waardoor we met een hoop medailles naar huis gingen. Het was een geslaagde middag, met dank aan alle vrijwilligers!

Foto's zwemwedstrijd

Clubkampioenschappen 2016

De datum voor de Clubkampioenschappen 2016 is bekend. Van ieder jeugdlid wordt verwacht dat je hier aan deelneemt dus noteer alvast in je agenda...... 24 januari 2016!
Verdere info volgt zo spoedig mogelijk.

Swimkick

Zondag 11 oktober hebben Yordi de Wild en Tiemen Breugelmans mee gedaan namens ZDF met de Swimkick. Dit zijn wedstrijden voor onze jongste zwemmertjes.

Ze hebben een hele goede prestatie geleverd en hebben beiden en zilveren medaille verdiend. Gefeliciteerd jongens. Bij deze wedstrijden worden ze begeleid door Mariette Bulman van Aquadream. Ook Mariette bedankt voor de samenwerking.

Klik hier voor uitslag

Kamp 2015

Als zwemclub wil je ook wel eens wat anders dan altijd dat natte water. Daarom besloot de nieuwe kampcommissie dit jaar met ZDF naar het Circus te gaan. In het weekend van 11-12-13 september streek Circus Flippirini neer bij kamphuis de Blokken in Baarle-Nassau. Alles leek goed te gaan bij circus Flippirini, tot de eerste voorstelling begon......Goochelaar Hoedeedida en haar assistente konden geen fatsoenlijke truc, Pipo Soeki was de hele tijd haar schoenen kwijt, eigenlijk was alleen acrobatenduo Maximus de enige goede act van het circus. De directeur zat met zijn handen in het haar!

Jaarafsluiting 2015

Zoals ieder jaar hebben we ook deze keer het einde van het  zwemseizoen afgesloten met een leuke activiteit.
Dit jaar kregen de leden te horen dat ze op zaterdag 11 juli om 12.00 uur bij de Vijfsprong moesten verzamelen met goede wandelschoenen aan. Toen iedereen van de partij was, kregen we te horen dat we gingen geocachen. De groep werd in 3 groepjes verdeeld en deze konden op zoek naar verschillende caches die gevonden konden worden met behulp van een GPS. Na een uur was iedereen weer terug bij de Vijfsprong waar we met zijn allen frietjes hebben gegeten! Zo hebben we dit seizoen weer gezellig afgesloten en kunnen we nu allemaal lekker vakantie gaan houden om er na de vakantie weer fanatiek tegen aan te gaan tijdens de trainingen. 

Braderie Sprundel

Afgelopen zondag 26 juni hebben we weer deelgenomen aan de Sprundelse St-Jansfeesten. De braderie is goed bezocht en we hebben bijna (op 2 Euro na) de opbrengst van vorig jaar weer geëvenaard. Toch een mooie € 532,- voor de kas van de club. Een speciaal bedankje aan alle leden, familie en kennissen die spullen aangeleverd hebben welke wij als prijsje bij de enveloppen weg konden geven. We hadden weer zeer mooie prijzen!
Dan hebben we een aantal mensen gehad die bij Cindy de spullen hebben ingepakt en de enveloppen hebben gemaakt. Ook jullie bedankt! Ook onze dank aan de vrijwilligers die hun zondag een aantal uren besteed hebben om ons te helpen. Ieder uurtje dat jullie ons willen helpen is altijd van harte welkom. Dan als laatste in de rij, maar zeker niet de minste, Cindy voor het beschikbaar stellen van haar huis om alles te verzamelen en in te pakken.

1-uur Estafette Rotterdam

Zaterdag 6 juni hebben onze startvergunninghouders Bart, Jordi, Lars D., Julian, Romy, Inez, Aniek en de "zwemvrienden" Perry en Pepijn weer meegedaan met de 1-uur estafette bij de Rotterdamse Doven Zwemclub. Ons team heeft heel goed gezwommen en heeft de 2e prijs behaald. Super en bedankt voor de gezellige middag!

Zomerwedstrijd

Uitnodiging van Hieronymus

Op zondag 21 juni 2015 is er de zomerwedstrijd in Zwembad de Stok in Roosendaal.

Na het succes van de afgelopen jaren en de enthousiaste reacties van zwemmers, coaches en officials willen we ook dit jaar deze wedstrijd organiseren.

De wedstrijd is toegankelijk voor diegene die een wedstrijdlicentie hebben. Er kunnen dus op deze wedstrijd limieten gezwommen worden voor bv de Provinciale sprint kampioenschappen en provinciale winter kampioenschappen. Daarnaast is er een wedstrijd voor zwemmers (lid van een zwemvereniging) die nog geen zwemlicentie (recreanten) hebben. Voor hen is dit een mooie manier om dit seizoen een keer kennis te maken met wedstrijden. Speciaal voor hen is er ook uitleg over de gang van zaken op een wedstrijd.

Uitstapje ZDF & Daphnia

Diverse leden van ZDF zijn samen met SZC Daphnia op zaterdag 30 mei naar Bobbejaanland geweest. Het was een erg gezellige dag met veel achtbanen en natte broeken, veroorzaakt door alle water attracties. Er is ontzettend veel gelachen en de verbroedering tussen beiden clubs was groot. Het was dus een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar.

Zwem4daagse

Van 15 t/m 18 juni wordt weer de jaarlijkse Zwem4daagse bij Laco Sportcentrum Rucphen gehouden. 
De zwemafstanden zijn: 250, 500 en 1000 meter. Iedere dag van 10.00 - 11.00 uur en van 18.00 - 20.00 uur
Elke dag kans op een prijs uit de loterij!

Schrijf nu in!
Kosten vooraf inschrijven: Eur 7,50
Inschrijven vanaf 15 juni: Eur 10,-


Hoera! Recreanten kampioen!

Hoera, onze recreanten zwemmers zijn afgelopen zondag 19 april, kampioen geworden! Het was een middag waarbij veel van onze zwemmers op het podium stonden en er met een medaille vandoor gingen. Het bleef echter tot het eind toe spannend. Uiteindelijk kwam het verlossende woord...... Zwemvereniging De Flippers kampioen...... wat een ontlading! De zwemmers hebben een fantastische prestatie geleverd waardoor we met een verschil van 50 punten met de overwinning zijn gaan strijken. Super gedaan jongens en meisjes en natuurlijk ook petje af voor de trainsters! We zijn trots op jullie!!

Spelavond volwassenen

Op 11 maart heeft onze jaarlijkse spelavond voor de volwassen leden plaatsgevonden. Dit jaar was het thema "Pim-pam-pet" waarbij de leden letters konden verdienen door de opdracht die bij de letter hoorde juist uit te voeren. Aan het einde van het spel hebben de leden van de verzamelde letters een woord gevormd. "Wiskundesom" was het woord met de meeste letters. Lucian en Marian waren de gelukkige winnaars. Aansluitend aan de spelavond hebben de leden een hapje en drankje gedaan. Het was een geslaagde en gezellige avond!

4e Competitiewedstrijd Hoogerheide

Zondag 8 maart werd de 4e competitiewedstrijd voor onze startvergunninghouders gehouden. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd in Hoogerheide met goede prestaties. Dit bleek maar weer uit de vele medailles die de zwemmers van ZDF mee naar huis mochten nemen. Bij de jongens hadden we op de 100 meter Vrije slag zelfs een ZDF feestje met op de 1e plaats Jordi Martens, op de 2e plaats Bart de Bruijn en op de 3e plaats Lars Dielemans! 

Clubkampioenschappen 2015

Zondag 11 januari was het weer zover.....onze jaarlijkse Clubkampioenschappen!! Het was weer een geweldige sportieve middag met fantastische prestaties van onze jeugdleden. Alle zwemmers hebben hun uiterste best gedaan. Bij de recreanten meisjes ging Trijntje de Jong er met de zege vandoor. Zij werd voor de 3e keer op rij clubkampioen en mocht daarom de wisselbeker houden. Bij de recreanten jongens was Yordi de Wild de winnaar. Bij de startvergunning meisjes was het Inez Overbeeke die alle andere meiden achter zich liet en bij de startvergunning jongens ging de eer naar Jordi Martens.

Ook werd bekend gemaakt welke jongens en meisjes puntenkampioen 2014 zijn geworden. Bij de recreanten meisjes was dit Wendy Lauwerijssen en bij de recreanten jongens Tiemen Breugelmans. Bij de startvergunning meisjes was Aniek Aarts puntenkampioen en bij de startvergunning jongens was de eerste plaats voor Julian Antens. Deze zwemmers hebben allemaal een mooie zwembril gekregen.

Klik hier voor de foto's en hier voor de uitslag.

Regionale sprintkampioenschappen

Op 29 november mochten onze zwemmers Jordi Martens, Lars Dielemans, Bart de Bruijn en Sander van Eekelen naar de Regionale Sprintkampioenschappen in Eindhoven voor de 4 x 50m vrije slag. Het was een hele belevenis en de mannen hebben super goed gezwommen. Op naar het volgende kampioenschap!

Kamp 2014

Op 12 september was het weer zover.....Ons jaarlijkse kamp!! Omdat de zwemvereniging dit jaar zijn 40 jarige bestaan viert, hadden we dit jaar een wel heel speciale kamplocatie, namelijk Attractiepark Duinrell. Vrijdag rond 18.00 uur namen alle kinderen afscheid van hun ouders en vertrokken we met zijn allen met een touringcar naar Wassenaar. We verbleven daar met zijn allen in de Duinhostel. De kinderen en de begeleiders hebben lekker gezwommen, spelletjes gedaan, zich uitgeleefd in het attractiepark en gezellig bijgekletst. Het was een fantastisch weekend en iedereen heeft het geweldig naar hun zin gehad. Iedereen bedankt!